Nieuws

Vijf gewonden bij steekpartij na caféruzie in Wezep

Bij een steekpartij in Wezep zijn vrijdagavond vijf gewonden gevallen.
Bij een steekpartij in Wezep zijn vrijdagavond vijf gewonden gevallen. © Stefan Verkerk/ News United
WEZEP - Bij een steekpartij aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep zijn vrijdagavond vijf gewonden gevallen. Dat zegt de politie. Eerder meldde ze dat er vier slachtoffers waren.
Het steekincident gebeurde rond 22.45 uur. Volgens de politie ontstond in een café een vechtpartij die op straat verder ging. Bij de ruzie is gestoken, meldt een woordvoerster. De gewonden zouden naderhand op drie locaties zijn aangetroffen.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Vijf gewonden bij steekpartij na caféruzie in Wezep
Een 34-jarige man uit Hattem is aangehouden als verdachte. De politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties volgen.

Ziekenhuis

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om vier mannen uit Wezep (18, 20, 21 en 21 jaar) en een 45-jarige man uit Kamperveen. Hoe ze eraan toe zijn, is niet bekend. 
Hulpdiensten rukten na de melding massaal uit. Meerdere politiewagens en ambulances kwamen ter plaatse. De traumahelikopter was ook opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.

Vernielde auto

De politie heeft op meerdere plekken in de omgeving onderzoek verricht. Daarbij is ook een helikopter ingezet.
Voor het café stond een zwaar beschadigde auto. Omstanders verklaarden dat die is vernield. Een bergingsbedrijf heeft de wagen afgesleept.
Ook deze zaterdag wordt er onderzoek verricht. De politie praat met getuigen en er wordt een buurtonderzoek uitgevoerd. 

Onrustig in Wezep

Het is al een tijd onrustig in Wezep. Twee weken geleden raakte een groep jongeren nog slaags met de politie. Dat gebeurde bij een woningbrand aan het Meidoornplein. De politie, die sprak van 'onacceptabel geweld', hield toen twee mannen aan.
Of er een verband is met de steekpartij is niet bekend. Omroep Gelderland vroeg burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van Oldebroek om een reactie, maar die zegt eerst het politieonderzoek te willen afwachten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!