Nieuws

Buurtcafé in Arnhem moet maandenlang dicht na vondst harddrugs

Arnhems café na inval gesloten vanwege harddrugs.
Arnhems café na inval gesloten vanwege harddrugs. © Persbureau Heitink/Jean-Marc Regelink
ARNHEM - Café Het Klinkertje in de Arnhemse wijk Geitenkamp is donderdagavond per direct gesloten omdat er harddrugs zijn aangetroffen. Om die reden is in het café ook iemand aangehouden.
Ook is er elektriciteitsdiefstal geconstateerd en zal er onderzoek naar bijstandsfraude plaatsvinden, meldt de gemeente Arnhem vrijdag. Het café blijft drie maanden dicht.
Er werden donderdagavond bij drie cafés invallen gedaan. Café De Schutterberg aan de Zaslaan werd door Liander afgesloten vanwege diefstal van stroom en gas. Ook café De Tapperij aan de Sperwerstraat werd gecontroleerd, maar daar is niks aangetroffen, meldt de gemeente.

'Dekmantel voor wetteloosheid'

"Buurtcafés die een dekmantel zijn voor wetteloosheid en criminaliteit, ontwrichten onze wijken", stelt burgemeester Ahmed Marcouch. "Criminelen moeten de buurt uit, niet de goedwillende mensen."
De invallen werden gedaan door het Arnhemse Interventieteam. Eerder werden al horecazaken in het uitgaansgebied, de Steenstraat en Malburgen gesloten en waren er acties op bedrijventerrein Het Broek en het stationsgebied.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!