Nieuws

Brummen hoopt gekleurde pieten te ontvangen in december

Roetveegpieten.
Roetveegpieten. © ANP
BRUMMEN - Mocht de Sint dit jaar - gezien de corona-perikelen - naar Nederland kunnen komen, dan hoopt burgemeester Alex van Hedel dat hij gekleurde pieten meeneemt naar Brummen.
Dat heeft de burgemeester in een brief aan ondernemersverenigingen die de intochten in Brummen organiseren, en aan scholen die hun eigen Sinterklaasfeest organiseren, laten weten. 

'Moreel appel'

Het is voor het eerst dat Van Hedel zich uitspreekt over de kleur van de pieten. Tijdens een digitale raadsvergadering lichtte hij het standpunt van het college toe: "Het college is van mening dat wij ons inhoudelijk niet met de organisatie op zich bemoeien, maar gelet op de maatschappelijke discussie, waar we alle begrip voor hebben, hopen wij een heleboel kleurenpieten te kunnen gaan ontvangen tegen die tijd." 
Of het pleidooi van het college invloed heeft op de organisaties moet nog blijken. De beslissing ligt uiteindelijk bij hen, licht woordvoerder Gert-Jan van Dijk toe. "Het is aan de samenleving om keuzes te maken, dus je moet het zien als een moreel appel."