Nieuws

Brand in zorgcentrum Zutphen snel onder controle

Zwarte rook uit een appartement.
Zwarte rook uit een appartement. © NewsUnited
ZUTPHEN - In woonzorgcomplex St. Elisabeth in Zutphen heeft vrijdagochtend brand gewoed. De brandweer rukte uit voor een grote brand en reed aan met meerdere voertuigen, maar de brand was snel onder controle en niemand raakte gewond. Een aantal appartementen is ontruimd en ongeveer 10 bewoners zijn opgevangen in een centrale ruimte.
De brand woedde in een appartement van het woonzorgcomplex voor ouderen. Er kwam zwarte rook uit een woning aan de Geweldigershoek, waaraan het zorgcentrum ligt. De brandweer ventileert de verdieping waar de brand woedde.
De brand was snel onder controle.
De brand was snel onder controle. © NewsUnited
De burgemeester is naar het zorgcomplex gegaan om de oudere bewoners bij te staan, meldt de Veiligheidsregio. Een groot deel van het complex is weer veilig en inmiddels vrijgegeven. De brandweer controleert nog diverse appartementen op de aanwezig van CO, maar verwacht dat de bewoners snel terug kunnen.
De oorzaak van de brand, die uiteindelijk beperkt bleef tot één appartement, is nog niet bekend. De politie kijkt ernaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!