Ondernemen in Duitsland met een consultaat

Als je in een ander land zaken doet dan kun je weleens iemand nodig hebben die de gewoonten, de regels en de markt in het land kennen.

De functie van een consulaat, een vertegenwoordiger van het staatshoofd van je eigen land in het buitenland, bestaat als sinds de Romeinen naar Egypte kwamen. 

Het Nederlandse consulaat is niet alleen in de hoofdsteden van andere landen gevestigd. Vlak over de grens vindt je ook een klein Nederlands consulaat, namelijk in Kleef. Een Duitse advocaat en accountant draagt dit ereambt en helpt Nederlandse ondernemers de juiste weg bij de oosterburen te bewandelen. 

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met het Duitse Studio47 aan de “Vrij zonder grenzen” in Europa. Het programma vertelt grensoverschrijdende verhalen uit de regio die te maken hebben met de 75e Bevrijdingsdag en 75 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog. De herinneringen aan deze tijd staan centraal, bijvoorbeeld aan vlucht en verdrijving, maar ook de gevoelens van nu zijn erg belangrijk over wat ons verbindt en wat ons van elkaar onderscheid.

Ondersteund door het INTERREG - programma

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Vrij zonder grenzen
Deel dit artikel: