Nieuws

Gevaarlijke stof vrijgekomen bij vleesbedrijf in Beuningen

BEUNINGEN - De hulpdiensten zijn woensdag massaal uitgerukt naar vleesbedrijf Henri van de Bilt aan de Goudwerf in Beuningen, waar een gevaarlijke reactie was ontstaan tussen twee stoffen. Volgens de brandweer zijn twee personen met lichamelijke klachten naar het ziekenhuis gebracht. Details zijn niet bekend.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Gevaarlijke stof vrij bij vleesbedrijf Beuningen: 2 gewonden naar ziekenhuis

Last van de luchtwegen

Volgens de brandweer is het bedrijf na de melding ontruimd. Veertig tot 50 mensen waren op dat moment aan het werk. In totaal hadden tien medewerkers en twee agenten last van de luchtwegen.
Een groot vat is naar buiten gebracht en op het terrein door de brandweer nat gehouden. Het is niet bekend of daarin de chemische reactie heeft plaatsgevonden. De brandweer liet later op de avond weten dat het om perazijnzuur ging. De gevaarlijke stof is veilig opgeslagen in een speciale container.
© Waldie Rutten / Persbureau Heitink
Behalve politie en brandweer waren volgens een correspondent zeven ambulances ter plaatse. Ook de traumahelikopter was opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.

Misstanden

Een gloednieuwe productiehal van Henri van de Bilt moest half augustus dicht omdat onder meer de brandveiligheid niet op orde was. Nadat de vleesverwerker de misstanden had aangepakt, mocht de fabriek weer open.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!