Nieuws

Een spectaculaire musical over Achterhoekse verzetsjongeren

FREYHEYT de rockopera is een multimediaal theater spektakel waarin de waargebeurde verhalen van Achterhoekse jongeren in het verzet vertaald worden naar het nú.
Als je de vrijheid kwijt raakt, wat zou je doen? Vechten? Rustig afwachten of kijken of je er beter van kunt worden? Een theatershow voor jong en oud, die je aan het denken zet. De jonge verzetshelden zijn nog geen 20 jaar oud als ze de verantwoordelijkheid krijgen over de vele onderduikers in de Achterhoek. 
Wat klein begint, wordt steeds gevaarlijker. Het Joodse vriendenstel wil niet onderduiken om bij de ouders te blijven. Ondanks de Nazi dreiging trouwen ze en krijgen ze een kindje. Maar de druk wordt groter en groter. En dan is er de rijke uitgever die zijn bedrijf overeind wil houden, die werkt voor de Wehrmacht, NSB-ers omkoopt en het verzet steunt.
Zijn huwelijk met het 20-jaar jongere mooiste meisje van de stad loopt op de klippen als die vlucht in relaties met zijn chauffeur en een SS-officier.

Samenwerking met Studio 47

Omroep Gelderland werkt samen met het Duitse Studio47 aan de “Vrij zonder grenzen” in Europa. Het programma vertelt grensoverschrijdende verhalen uit de regio die te maken hebben met de 75e Bevrijdingsdag en 75 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog.
De herinneringen aan deze tijd staan centraal, bijvoorbeeld aan vlucht en verdrijving, maar ook de gevoelens van nu zijn erg belangrijk over wat ons verbindt en wat ons van elkaar onderscheid.
Ondersteund door het INTERREG - programma
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!