Wageningen Universiteit zakt op toonaangevende lijst, maar blijft de beste van Nederland

WAGENINGEN - Wageningen University & Research is ook dit jaar de hoogst genoteerde universiteit van ons land. Wel zakte de universiteit drie plekken op de ranglijst van het Britse tijdschrift Times Higher Education, van 59 naar 62.

Wageningen heeft al jaren de beste universiteit van ons land. In de woensdag gepubliceerde top 100 van de World University Rankings staan nog zes andere Nederlandse instellingen.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat dit jaar op plaats 66, vorig jaar nog op 62. Daarachter volgen de universiteit van Leiden (plaats 70, vorig jaar 67), de Erasmus Universiteit Rotterdam (72, vorig jaar 69), Universiteit Utrecht (75, zelfde als vorig jaar), TU Delft (78, vorig jaar gedeeld op 67) en de Rijksuniversiteit Groningen (80, vorig jaar 73).

Oxford blijft koploper

Wereldwijde koploper op de lijst blijft de Universiteit van Oxford. Tweede is het Amerikaanse Stanford, dat is opgeklommen van de vierde plaats. Daarna volgen nog drie Amerikaanse instellingen: Harvard, California Institute of Technology (Caltech) en Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De lijst van Times Higher Education geldt als een van de belangrijkste internationale ranglijsten waarin de prestaties van universiteiten worden beoordeeld. Meer dan 1500 instellingen worden doorgelicht op hun onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale positionering. In de academische wereld hebben 22.000 mensen vragenlijsten ingevuld en van 13,6 miljoen publicaties zijn de citaten geïnventariseerd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: