Nieuws

Buren hangt vol met gedichten, Fred schreef er elke dag één

BUREN - Honderd gedichten schreef tekstschrijver Fred Eggink tijdens de corona-periode. En nu hangen ze verspreid door Buren. Dinsdagavond maakte Eggink samen met belangstellenden een wandeling langs deze gedichten.
Het begon met één gedichtje, eind maart, toen Nederland in de greep van het corona-virus was geraakt. Daarna schreef Fred Eggink er elke dag één, honderd dagen lang. 
Tekst gaat verder na de video:
Buren hangt vol met gedichten, Fred schreef er elke dag één

Lieve gedichtjes

"Het zijn lieve gedichtjes in een boze wereld", vertelt hij. De gedichtjes van twaalf regels werden op internet dagelijks door veel mensen bekeken. Nu hangen ze ingelijst op diverse plaatsen in Buren, bijvoorbeeld aan de bomen langs de Weeshuiswal.
Enkele tientallen mensen liepen mee met wandeling langs de corona-gedichten. Onder hen ook Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en lid van het Outbreak Management Team.

'Niet aanraken alsjeblieft'

Gommers en Maarten van Lieshout van het Ziekenhuis Rivierenland namen ook de eerste exemplaren in ontvangst van het boekje 'Niet aanraken alsjeblieft', de bundel waarin alle honderd gedichten zijn samengebracht. 

Lichtpuntje

De gedichten boden troost en een glimlach, vindt ook Conny Willemsen inwoner van Buren. "Ik vond het wel een soort lichtpuntje." Ze las dagelijks de gedichtjes op internet en maakt met haar man nu de wandeling.  
"De gedichten waren bedoeld om die grauwe werkelijkheid een beetje op te fleuren", zegt Eggink. En vanuit die gedachte gaat ook een deel van de opbrengst van de bundel naar Ziekenhuis Rivierenland om de patiëntenkamers op te fleuren. 
De gedichten blijven nog tot 31 december hangen in Buren. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!