Nieuws

Veteraan John Jeffries (98) overleden

Veteraan John Jeffries (98) overleden.
Veteraan John Jeffries (98) overleden. © Omroep Gelderland
EDE - John Jeffries, veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, is overleden. Dat meldt de organisatie Airborne Memoirs op haar Facebook-pagina. Drie jaar geleden sprong de toen 95-jarige Engelsman nog uit een vliegtuig boven de Ginkelse Heide.
Het was dezelfde sprong die Jeffries 76 jaar geleden maakte. "Het is voor mij een manier van verwerken", zei hij destijds tegen Omroep Gelderland.
De dappere veteraan maakte de sprong om precies te zijn op 18 september 1944. Hij diende bij het Royal Corps of Signals, dat deel uitmaakte van de 4th Parachute Brigade. 
Bekijk de video in de Facebook-post. De tekst gaat daaronder verder.

Bevrijd

De Brit viel tijdens de oorlog in handen van de Duitsers en verbleef in gevangenkampen. Hij probeerde te ontsnappen en werd uiteindelijk bevrijd door het Amerikaanse leger.
Lang kon hij niet praten over de oorlog en zijn gruwelijkheden. Sinds ongeveer 20 jaar kwam hij elk jaar naar Gelderland en praatte hij veel over die tijd. Hij deelde graag zijn ervaringen met (school)kinderen.
Ook schreef hij het boek 'A Spirit for Adventure' over zijn leven. 
Hoe leef je verder na Market Garden? | Documentaire Arnhem For Ever.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!