Nieuws

Zes jaar cel voor dief die man in buik stak

Zes jaar cel voor dief die man in buik stak.
Zes jaar cel voor dief die man in buik stak. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een 33-jarige man uit Heerde moet zes jaar de cel in voor een poging tot doodslag en een poging tot diefstal, waarbij hij geweld gebruikte. Hij probeerde vorig jaar een auto te stelen in Apeldoorn. Toen hij betrapt werd, stak de man de mede-eigenaar van de auto in zijn buik.
Vorig jaar april ging het helemaal mis. De Heerdenaar probeerde een auto te stelen en wilde er met spullen uit de wagen vandoor gaan als hij wordt betrapt. Het gaat om de vriend van de eigenaresse van de auto, die de achtervolging inzet. Hij wordt neergestoken en overleeft de aanval ternauwernood. 
De rechtbank Zutphen oordeelt dat de 33-jarige 'op grove wijze inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer'. Het voorval maakte grote indruk op hem en zijn vriendin.
Justitie eiste zes jaar cel en daar gaat de rechtbank dus in mee. Daarnaast moet de man zowel het slachtoffer als zijn vriendin in totaal 7200 euro betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!