Nieuws

'Dikke Prins' Theo Janssen proost op eigen biertje: 'Niet zeuren, lekker genieten'

Theo Janssen met zijn eigen biertje.
Theo Janssen met zijn eigen biertje. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De eerste lading 'Theo Janssen-biertjes' is in trek. Janssen tapte donderdagavond zijn een eigen biertje, de Dikke Prins. Nog dezelfde avond ging de volledig voorraad van de Arnhemse stadsbrouwerij Durs over de toonbank richting cafés en winkels, waar het bier nu in de schappen ligt.
Het gaat om een blond biertje en op de eerste dag werd al 5000 liter verkocht. Een bierkenner noemt Janssen zichzelf overigens niet. "Nee joh, ik moet een biertje vooral lekker vinden."
Samen met de Arnhemse brouwer Durs ontwikkelde hij het biertje. "Samen met mijn vriendin, een vriend en mensen van de brouwerij hebben we allemaal bieren geproefd en dit biertje samengesteld. En hij smaakt prima", zegt Janssen tevreden.
Bekijk hier de video over het biertje van Theo:
Dikke Prins, het biertje van Theo Janssen, vliegt de brouwerij uit

'Bullshit'

Dat uitgerekend Janssen een eigen biertje krijgt past misschien wel in de beeldvorming van de voetballer die dronk en rookte. "Dat is echt te makkelijk", zegt Janssen. "Iedereen begint altijd over het roken en drinken, maar volgens mij ben ik kampioen geworden met Ajax en Twente, beker gewonnen, Johan Cruijff-schaal gewonnen en beste voetballer van de eredivisie geworden. Ik vind het vrij simpel om op het biertje en het roken te gooien. Het is altijd hetzelfde."
Dat topsporters niet drinken noemt hij bullshit. "Ik heb met zoveel spelers gespeeld, absolute topspelers, en bijna iedereen drinkt een drankje na de wedstrijd. Dan gaan wij nu heel schijnheilig doen dat bier niet goed voor je is. Lekker genieten van het leven is ook belangrijk. Dat zie je nu met alles om je heen. Geniet, doe het met mate, dan komt het altijd goed."
Ondertussen gaat de Dikke Prins dus goed over de toonbank. "Hopen dat ze genoeg voorraad hebben als dit straks allemaal op is, om weer bij te leveren. Het zal doorpakken worden voor ze", lacht Janssen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!