Extra surveillance op Posbank na extreme drukte

RHEDEN - De gemeente Rheden zet dit weekend extra boa's in om te surveilleren op de Posbank. Loco-burgemeester Dorus Klomberg verwacht zaterdag en zondag opnieuw veel mensen in het natuurgebied en vraagt bezoekers daarom om te keren bij drukte.

“In verband met de coronamaatregelen moeten we er toch voor waken dat het te druk wordt", zegt Klomberg. "We vragen de medewerking van alle inwoners om hier wijs mee om te gaan."

Bekijk de video over de drukte van afgelopen weekend (tekst gaat eronder verder):

De gemeente vraagt bezoekers om te keren als er geen parkeerplek meer is. Wie zijn auto toch neerzet, kan een boete verwachten. Tekstkarren geven op locatie aan hoe druk het is. 

Boetes

Zondag deelde de politie meer dan 230 boetes uit bij een grote verkeerscontrole. Dat gebeurde na klachten van omwonenden en bezoekers van het natuurgebied. De politie riep mensen via sociale media op om af te zien van een uitstapje naar de Posbank.

Toerisme Veluwe, Arnhem Nijmegen hoopt nu met een nieuwe campagne bezoekers meer te spreiden over de provincie en daarmee weg te houden van plekken als de Posbank. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Rheden Nieuws
Deel dit artikel: