Nieuws

Beuningse vleeswarenfabriek herstelt misstanden en mag weer open

Vleesverwerker Henri van de Bilt in Beuningen mag weer open.
Vleesverwerker Henri van de Bilt in Beuningen mag weer open. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt in Beuningen mag weer open. De fabriek voldoet nu aan de eisen van de Omgevingsdienst Nijmegen. Die dwong de fabriek twee weken geleden nog tot sluiting van een gloednieuwe productiehal omdat onder meer de brandveiligheid niet op orde was.
Inmiddels zijn de brandveiligheid en de ontruimingsprocedures verbeterd, meldt de Omgevingsdienst Nijmegen. Ook draait de ammoniakkoelinstallatie nu op halve kracht, waardoor die wel aan de vergunning voldoet. Er loopt nog een nieuwe aanvraag voor een vergunning om de installatie op volle kracht te laten werken.
Door deze beperkte capaciteit van de koelinstallatie is de fabriek nog maar deels in bedrijf. In de fabriek worden vleeswaren gemaakt, zoals rauwe hammen, bacon, casselerrib en runderrookvlees. Er werken volgens de website zo'n 90 mensen.

'Constructief meegewerkt'

De Omgevingsdienst Nijmegen is tevreden over hoe Henri van de Bilt de kritiek heeft opgepakt. "Ze hebben constructief meegewerkt", aldus een woordvoerder.
Twee weken geleden werd de fabriek gedwongen te sluiten, omdat onder meer de brandveiligheid in het geding was. Er ontbrak een brandmeldings- of ontruimingsalarminstallatie.
Een eventuele brand zou al snel onbeheersbaar kunnen worden, waarbij het personeel mogelijk niet tijdig had kunnen vluchten, zo waarschuwde de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!