Nieuws

Weekmarkt Duiven verhuist naar Thuvinestraat

De markt in Duiven.
De markt in Duiven. © Omroep Gelderland
DUIVEN - De markt die elke dinsdagochtend op het Remigiusplein in Duiven wordt gehouden, verhuist half september naar het parkeerterrein bij de Thuvinestraat. Dat hebben burgemeester en wethouder besloten na een uitgebreid onderzoek naar het voortbestaan van de markt.
Volgens de gemeente is de verplaatsing ook de wens van de marktkooplieden. De nieuwe locatie is volgens hen beter bereikbaar en zichtbaarder voor bezoekers. De verwachting is dat dit ook de levensvatbaarheid van de markt ten goede komt.  

Parkeerverbod

Bovendien is er te weinig ruimte voor de markt op het Remigiusplein als de horeca-units aan de achterzijde van de supermarkt zijn ingevuld. Daarnaast zou de markt dan problemen kunnen geven voor de toegankelijkheid van hulpdiensten bij calamiteiten.Ook om die redenen vindt de gemeente het beter om de weekmarkt te verhuizen naar het parkeerterrein bij de Thuvinestraat.
Omwonenden en ondernemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Er zal bij de Thuvinestraat een gedeeltelijk parkeerverbod ingesteld worden van maandagavond 20.00 uur tot en met dinsdagmiddag 15.00 uur. Het is de bedoeling dat de markt vanaf 15 september op de nieuwe locatie wordt gehouden.