Nieuws

Aangehouden mannen Wezep niet meer vast, onderzoek loopt nog

Onrust in Wezep na een brand.
Onrust in Wezep na een brand. © Stefan Verkerk/News United
WEZEP - De twee verdachten die afgelopen weekend zijn aangehouden tijdens rellen na een brand in Wezep, zitten niet meer vast. De mannen van 24 en 25 jaar zouden hulpverleners hebben belaagd. Het onderzoek naar wat er gebeurd is loopt nog, meldt de politie.
Dat betekent dat de 24-jarige man uit Wezep en de 25-jarige man uit Oldebroek nog wel vervolgd kunnen worden en mogelijk voor de rechter moeten verschijnen. De politie hield de mannen in de nacht van zaterdag op zondag aan voor openlijk geweld, belediging en het negeren van bevel. Twee agenten deden aangifte van mishandeling. 

Brand

Bij de brand ging een woning op de hoek van het Meidoornplein en de Cotoneasterstraat in vlammen op. Jongeren zeggen dat de onrust begon toen de zoon van het gezin van het brandende huis naar het huis toe wilde en toen een klap kreeg van een politieman. 
Zestien politie-eenheden uit de regio moesten naar het Meidoornplein komen om een groep van 50 personen te beteugelen. Onderzoek naar de oorzaak van de brand wijst niet op brandstichting.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!