Nieuws

Bijzonder fotodoek onthuld op Wageningse Berg

Dinsdag is een groot fotodoek onthuld in het stadion.
Dinsdag is een groot fotodoek onthuld in het stadion. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Een uit de hand gelopen opknapbeurt, in positieve zin. Zo zou je de situatie op De Wageningse Berg kunnen noemen. Het stadion van het in 1992 opgeheven FC Wageningen wordt door vrijwilligers, fans en oud-spelers al jaren onder handen genomen om de glorie van weleer in ere te herstellen. Dinsdag is in dat kader een groot fotodoek onthuld in het stadion.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.
Bijzonder fotodoek onthuld op Wageningse Berg
Het fotodoek brengt een herinnering aan de twee KNVB-bekers die WVV Wageningen, de moedervereniging van FC Wageningen, wist te winnen. Wethouder Anne Janssen van de Gemeente Wageningen onthulde het pronkstuk, dat door de vrijwilligers ook wel wordt gezien als kroon op het harde werk van de afgelopen tijd. Ze hebben de kassahuisjes gerenoveerd, er is geschilderd en er hangen sinds een tijdje zelfs weer reclameborden aan de staantribune. 
Hoewel FC Wageningen al in 1992 failliet werd verklaard, leeft het stadion nog steeds in de harten van veel Wageningers. Nog wekelijks komt een vaste groep vrijwilligers en oud-spelers elke dinsdag samen om het stadion verder op te knappen.
Radiopresentator Nieke Hoitink sprak met coördinator Lex de Kleuver:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!