Hutjemutje op de Posbank: 'Kom een andere keer'

RHEDEN - Zondag trokken veel mensen er op uit in onze provincie. Zoveel zelfs dat het op sommige plekken veel te druk was. De politie riep mensen via sociale media zelfs op om af te zien van een uitstapje naar de Posbank bij Rheden, waar de heide in bloei staat.

De parkeerplaatsen in het natuurgebied staan zondagmiddag zo vol dat veel bezoekers hun auto langs de weg parkeren om toch nog een wandeling over de heide te kunnen maken. Die staat mooi in bloei en dat is dan ook de reden dat veel mensen naar de Posbank zijn gekomen. 

Zie ook: Bonnenregen bij grote verkeerscontrole op de Posbank

"Ja het was toch wel iets beter weer dan we dachten, dus zijn we maar gekomen," zegt een jongeman die een kinderwagen uit de auto pakt. '''Hij is acht weken. Na die hele hete periode even luchten, een frisse neus met hem halen."

'Met 10 minuten hadden we een plekje'

De jonge vader had de grootst mogelijke moeite om een parkeerplekje voor zijn auto te vinden. "Ik schrok er wel van. Ook omdat het weer vanochtend niet heel geweldig was, dacht ik, het zal wel niet zo heel druk zijn. Maar het staat hier toch goed vol. Met tien minuten hadden we een plekje." 

Kijk hier naar de beelden van de drukke Posbank. De tekst gaat eronder verder.

Een eindje verder op staat een man uit Schijndel tegen zijn auto aangeleund. "Het was moeilijk om een plekje te vinden," zegt hij grijnzend. De Brabander moest wel doorzoeken naar een plekje, omdat hij met zijn vrouw op de parkeerplaats heeft afgesproken.

"Die is door het gebied aan het fietsen. Ik heb de knipperlichten aangezet en gewacht tot er iemand is weggereden." Ook de Brabander heeft wel een idee waarom het vandaag zo druk is op de Posbank: "Ja de hei, he. Die bloeit volop."

Vaker geklaag over drukke Posbank

Al langer wordt er geklaagd over te drukke Gelderse toeristische attracties. Vrijdag lanceerde Toerisme Veluwe, Arnhem Nijmegen nog een nieuwe campagne om daar iets aan te doen. De toeristen moeten meer gespreid worden over de provincie.

Marlies Pouwels van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen noemde daarbij als voorbeeld de Posbank: "Daar is het vaak heel druk, terwijl de heide tien kilometer verderop net zo mooi is. En door corona is die wens om te spreiden natuurlijk in een stroomversnelling gekomen."

Om drukte op populaire toeristische plekken te voorkomen, geven bekende Gelderlanders in de campagne tips over hun favoriete 'onontdekte' plekjes in onze provincie. Onder andere journalist Sinan Can deelt zijn favoriete plek, in de Ooijpolder bij Nijmegen. 

Kijk hier naar een reportage over de nieuwe campagne om drukke te ontlasten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Rheden Nieuws
Deel dit artikel: