Nieuws

'Onacceptabel geweld': agenten doen aangifte na onrust Wezep

De schade in Wezep is groot
De schade in Wezep is groot © Omroep Gelderland
WEZEP - De politie spreekt van onacceptabel geweld en twee agenten doen aangifte van mishandeling na de onrust bij de brand in Wezep. Twee personen zijn aangehouden: een 25-jarige man uit Oldebroek en een 24-jarige man uit Wezep. Onderzoek naar de oorzaak van de brand wijst niet op brandstichting, meldt de politie.
In totaal waren er zo'n 100 mensen bij de brand aan het Meidoornplein. Er hing een grimmige sfeer en sommigen ging met elkaar op de vuist, meldt de politie. Toen de politie de groep sommeerde om meer afstand te houden raakte de politie slaags met de groep. Zestien politie-eenheden uit de regio moesten naar het Meidoornplein komen om een groep van 50 personen te beteugelen.

'Zoon kreeg klap van politieman'

Jongeren zeggen zondagmiddag tegen een Omroep Gelderland verslaggever ter plaatse dat het begon toen de zoon van het gezin van het brandende huis naar het huis toe wilde en toen een klap kreeg van een politieman. 
De tekst gaat verder onder de video:
Twee aanhoudingen na ongeregeldheden bij brand Wezep
De twee mannen zijn aangehouden voor openlijk geweld, belediging en het negeren van bevel. Twee agenten gaan aangifte van mishandeling doen.

Wapenstok

Op beelden is te zien hoe agenten de wapenstok gebruiken om de groep naar achter te krijgen. Op dat moment bespringt één man een agent van achter, hij trekt de agent naar beneden. Collega's springen bij om de agent te helpen.

Schade aan woning

De schade van de brand is zondagochtend goed te zien. Van de woning en de schuur is weinig over en alles is zwartgeblakerd. Sommige omstanders zeggen dat er een soort ontmoetingskeet in de tuin van het huis stond, die wel eens voor overlast zorgde. 
De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Voor brandstichting zijn geen aanwijzingen, aldus een woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!