'Neem nog maar een wijntje', Minka sprankelt met elektronische zomermuziek

VELP - Minka uit Nijmegen is een hele band in haar eentje. Op het podium heeft ze een gitaar, haar stem en diverse computers waarmee ze de meest vrolijke en aanstekelijke muziek maakt.

Ze zing in het Nederlands en dat maakt Minka helemaal uniek. Op Podium Kabam zingt ze 'Zomertijd'. Over een zorgeloze zomer en dat je het leven niet zo serieus moet nemen. Het is onderdeel van een album dat voor het eind van het jaar gaat verschijnen.

Kijk en luister! De tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Op het podium komen niet alleen ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen! Podium Kabam geeft ze een extra zetje.

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen. Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid.

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf 3 september elke donderdag uitgezonden om 17.20 uur op TV Gelderland.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, en AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis in Nijmegen - het oude Doornroosje - en Studio 26 in Velp. Podium Kabam wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

Heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken? Meld je dan aan via kabam@gld.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: