Nieuws

Kunstenaars schilderen IJssellandschap bij Zwolle en Hattem

© RTV Hattem
HATTEM - Aan het Voermanstruinpad, dat begint bij de aanlegplaats van ’t Kleine Veer aan de Zwolse kant van de IJssel, staat een grote schilderijlijst van 3 x 2 meter. De schilderijlijst is vrijdagochtend 4 september een ontmoetingsplek voor kunstenaars uit Zwolle en Hattem.
De kunstenaar komen die ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur bij elkaar om het IJssellandschap vast te leggen onder het motto ‘IJssel schilderen door de ogen van Jan Voerman’. Jan Voerman was een groot liefhebber van het IJssellandschap en de prachtige wolkenpartijen boven de rivier en de uitwaarden. Juist tijdens de ochtenduren is de lichtval het mooist voor het schilderen van de IJssel en het omringende landschap.
De lijst en het Voerman Struinpad zijn initiatieven van Natuurwerkgroep A Rocha uit Zwolle, waarvoor IJsselliefhebber Wim Eikelboom actief is, evenals met de podcast Rivierverhalen. Het Voerman Struinpad werd in september 2019 geopend. De lijst is een ontwerp van de Zwolse houtkunstenaar Edward Otten, die deze in juni van dit jaar plaatste.

IJsselverhalen

Tijdens de kunstenaarsochtend op 4 september zal Wim Eikelboom eveneens van de partij zijn en enkele verhalen over de IJssel vertellen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om op deze vrijdagochtend een kijkje bij de kunstenaarsbijeenkomst te komen nemen. Vanzelfsprekend wordt bezoekers verzocht om coronamaatregelen als het bewaren van anderhalve meter afstand ook tijdens deze ochtend in acht te nemen.