Brandweer koelt verzorgingshuis Beekbergen

BEEKBERGEN - De brandweer in Beekbergen is vrijdagmiddag uitgerukt naar een verzorgingshuis aan de Loenenseweg om het dak te koelen. Het was er zo warm geworden, dat de bewoners er last van kregen.

"De temperatuur op de bovenste verdieping liep aardig op. Dus hebben we in samenspraak met het personeel op de locatie contact opgenomen met de meldkamer", vertelt Reint Scholten, manager service en bedrijfsvoering bij Zorggroep Apeldoorn. "Er staat een brandweerwagen die nu voor de aanvoer van water naar het dak zorgt."

Bewoners naar koelere plek

"We hebben de bewoners naar een koelere ruimte gebracht. Als het straks weer koeler is dan kunnen ze weer terug", vertelt Scholten. "Vooral op de bovenste verdieping was het erg warm."

Het verzorgingshuis probeert nu met ventilatoren en airco's de temperatuur omlaag te krijgen. Ook zijn de families van de bewoners en de cliëntenraad geïnformeerd, laat Scholten weten.

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: