Bruls mag gezinswoning sluiten wegens drugshandel

ARNHEM - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls mag overgaan tot sluiting van een woning waar de politie in maart hard- en softdrugs aantrof. Dat bepaalde de Arnhemse rechtbank vrijdag. De opgepakte bewoner had ook wapens en munitie in huis.

De politie hield de bewoner in maart aan met een kilo hennep op zak. Hij verklaarde toen in drugs te handelen. In de schuur van zijn ouders lag nog eens ruim 8 kilo hennep. In de woning van de man vond de politie verder negen gram MDMA en amfetamine, plus de wapens. Het huis biedt ook onderdak aan de partner van de man en twee minderjarige kinderen.

Gezin naar rechter

Op 9 juli besloot Bruls de woning van het gezin voor drie maanden te sluiten wegens de drugshandel van de man. Dat betekent dat de partner en kinderen volgende week op straat komen te staan. Het gezin stapte daarop naar de rechter.

Geen ander besluit

De rechter oordeelt echter dat Bruls voldoende rekening heeft gehouden met alle belangen. Dat de partner en de minderjarige kinderen de dupe worden van de activiteiten van de man, hoeft de burgemeester niet tot een ander besluit te brengen, schrijft de rechtbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: