Voormalig deken Van Merm (81) is overleden

TERBORG - Voormalig deken Henk van Merm is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was als deken onder meer actief in Terborg, Zevenaar, ’s-Heerenberg en Berkelland en maakte in zijn functie meerdere fusies mee.

“Het priesterschap van Henk van Merm werd gekenmerkt door zijn grote pastorale dienstbaarheid aan de mensen en de geloofsgemeenschappen die aan zijn pastorale dienstwerk waren toevertrouwd”, laat de parochie H. Gabriël weten in reactie op het overlijden van Van Merm. “Hij was een oprechte dienaar van God en Zijn Kerk en tegelijk ook dienaar van de gelovige mens.”

In 1993 kwam Van Merk voor het eerst in de Achterhoek terecht toen hij werd benoemd als deken van de dekenaten Terborg en Zevenaar en van het nieuw op te richten dekenaat Oost-Gelderland-Zuid. In 1994 werd hij deken van het dekenaat ’s-Heerenberg, een positie die in 1999 met zes jaar werd verlengd.

Vervolgens werkte hij vanaf 2003 als waarnemend deken van Berkelland mee aan een fusie, met het dekenaat Montferland, tot Gelderland-Oost. Hiervan was hij vanaf 2004 deken. Op 12 augustus 2005 kreeg hij eervol ontslag, waarna hij op 1 oktober van dat jaar met emeritaat ging. Het lichaam van Van Merm wordt begraven op de begraafplaats in zijn geboorteplaats Gendt.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek REGIO8 Terborg Nieuws
Deel dit artikel: