Cliëntenraad van Achterhoekse ziekenhuizen heft zichzelf op

DOETINCHEM - De cliëntenraad van Santiz, het overkoepelend orgaan van het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), heft zichzelf op. De bestuurlijke ontvlechting van de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk is reden om te kiezen voor twee cliëntenraden.

“Onder de huidige omstandigheden van defusie is dit een zeer te respecteren besluit”, vindt interim-voorzitter Jelte Schraverus van de Raad van Bestuur van Santiz. “Hiermee maakt de cliëntenraad ruimte voor de beide ziekenhuizen om hun medezeggenschap van cliënten te regelen. Dit is zoals ik deze cliëntenraad heb leren kennen. Betrokken en realistisch met een goed oog voor de patiëntenbelangen van beide organisaties.” De Raad van Bestuur van Santiz zal op korte termijn twee cliëntenraden aanstellen, één voor het SKB en één voor het Slingeland.

De beide cliëntenraden namen in april 2018 gezamenlijk het besluit om op te gaan in één raad. Dit als vervolg op de bestuursfusie van het SKB en het Slingeland. De ontwikkelingen in het afgelopen jaar zijn reden om de gemeenschappelijke cliëntenraad nu op te heffen. Mogelijk gaan het Slingeland en het SKB met ingang van nieuwe jaar al afzonderlijk van elkaar verder, maar een exact tijdpad is nog niet bekend. De leden van de Santiz-cliëntenraad betreuren dat niet mogelijk is gebleken tot een duurzame samenwerking tussen de ziekenhuizen te komen.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: