Deel fabriek vleesverwerker per direct stilgelegd

BEUNINGEN - De nieuw gebouwde fabriek van vleesverwerker Henri van de Bilt in Beuningen is per direct stilgelegd. Dat is gebeurd na onderzoek van de Omgevingsdienst, die daarbij geholpen werd door onder meer de brandweer.

De Omgevingsdienst Nijmegen startte het onderzoek na een melding. Tot twee keer toe is de nieuwe fabriek geïnspecteerd. Daaruit bleek dat er te weinig was gedaan aan de brandveiligheid.

Zo zou er een onbeheersbare brand kunnen uitbreken, waarbij het personeel mogelijk niet tijdig kan vluchten omdat er geen brandmeldings- of ontruimingsalarminstallatie aanwezig is. Ook zijn de gevaren bij de bestrijding van een eventuele brand veel te groot, stelt de Veiligheidsregio Gelderland Zuid.

Ontbrekende vergunning

Ook constateerde de omgevingsdienst dat er zonder vergunning een ammoniakkoelinstallatie is gebouwd. Er was wel melding gedaan van de installatie, maar dat is volgens de omgevingsdienst voor 'de huidige omvang onvoldoende'. 

Plan van aanpak

Vleesverwerker Henri van de Bilt heeft te horen gekregen, dat er een plan van aanpak van de gebreken moet worden ingediend bij de Omgevingsdienst Nijmegen. Daarnaast moeten alle nog noodzakelijke vergunningen aangevraagd worden. Pas als alle gebreken hersteld zijn, mag de nieuwe fabriek van Van de Bilt in Beuningen weer open.

Het Duitse moederbedrijf van Van de Bilt laat weten de boel zo snel mogelijk op orde te willen brengen om de werkzaamheden daarna op een veilige manier te kunnen starten. Het bedrijf laten weten eerste de goedkeuring van de autoriteiten af te wachten. In een eerdere reactie aan Omroep Gelderland liet de onderneming weten wel degelijk over de benodigde vergunningen te bezitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Beuningen Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: