Kapper Walid geeft vandaag de helft van zijn omzet aan Giro555

LOCHEM - Toen een enorme ontploffing vorige week een deel van Beiroet wegvaagde, was de schok niet alleen daar groot. Walid Yousef van Barbershop Beiroet in Lochem kon ogen en oren niet geloven toen hij op de televisie en van familie zag en hoorde over de verwoesting. Zijn omzet gaat vrijdag voor de helft naar Giro555.

Meer dan 160 doden en 6000 gewonden, dat is anderhalve week na de explosie de trieste balans. Maar ook: ontelbare verwoeste huizen, schade aan talloze historische gebouwen en onbruikbare infrastructuur. En dat in Libanon, een land waar de economische wind de laatste tijd toch al de verkeerde kant op stond. Reden voor Giro555 om vrijdag een landelijke actiedag te houden.

In Lochem is Walid er blij mee. De Lochemse kapper heeft er nog genoeg familie wonen. "Ik heb na de ontploffing meteen contact gezocht. Mijn familie woont op 30 kilometer van het havengebied. Ze voelden de ramen voelen trillen en er viel een lamp van het plafond. Kun je nagaan."

'Schade niet normaal in Beiroet'

De verwoesting in Beiroet is onvoorstelbaar, benadrukt Walid. "Het is moeilijk te realiseren wat daar is gebeurd. Stel je voor dat hier in Nederland iets gebeurt waardoor er 25 kilometer verderop nog schade is... Het is niet normaal. Er zijn daar nu tekorten aan alles."

Voor herstel moet Libanon beginnen bij de basis, meent Walid. "Er zijn jonge mensen nodig, die het snappen en weten wat er moet gebeuren. Het is er nu te veel rommel, chaos, met politici die niet van deze tijd zijn. Ik hoop dat de hulp op de juiste plek terecht komt. Gelukkig is Giro555 een betrouwbare organisatie."

Tot aan de actiedag van vrijdag is ruim 5 miljoen euro hulpgeld opgehaald. Walid voegt daar vrijdag de helft van de omzet van zijn kapperszaak aan toe. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Lochem Nieuws
Deel dit artikel: