Drukke avond voor brandweer na noodweer in Wezep

WEZEP - Een enorme onweersklap en een stortbui van jewelste, dat kreeg Wezep donderdagavond te verduren. Inwoners gingen per kano over straat of probeerden de overlast te beperken. De brandweer ontving een tiental serieuze meldingen maar verleende links en rechts ook hand-en-spandiensten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Het aantal incidenten valt mee in vergelijking met de hoeveelheid water die in Wezep rond 22.00 uur naar beneden kwam, beaamt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG). "Tussen de serieuze meldingen zaten blikseminslagen en ondergelopen kelders. Bij één blikseminslag kwam de rook uit de meterkast."

Zie ook'Een meer voor de deur', veel wateroverlast in Wezep

'Klusjes onderweg'

In werkelijkheid was de brandweer alsnog vrij druk met het afhandelen van alle overlast. "Als we klaar zijn met een meldingen en weer terug rijden, komen we onderweg vaak nog klusjes tegen. Die pakken we dan meteen even mee." Het ging donderdagavond vooral om omgewaaide bomen en afgewaaide takken.

Enorme onweersklap

In totaal viel er in korte tijd 50 millimeter hemelwater, meldt verslaggever Marc Loeven vanuit Wezep. Die hoorde ook hoe iedereen in Wezep schrok van een enorme onweersklap toen de regen al flink naar beneden kwam.

Zie ook: Jongens hebben de grootste lol op ondergelopen straten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Wezep Nieuws
Deel dit artikel: