Migranten blijven thuis: gemeenten zoeken fruitplukkers

BUREN - Er is een tekort aan arbeidsmigranten die fruitbedrijven in de Betuwe helpen bij de oogst. Daarom speuren fruittelers én de gemeenten Neder-Betuwe en Buren actief naar werkzoekenden die willen helpen met de fruitpluk. "Er is zat werk voor iedereen die een tijdelijke baan zoekt", klinkt het.

Arbeidsmigranten blijven weg als gevolg van het coronavirus. De reisbeperkingen maken reizen naar Nederland bijvoorbeeld lastig. Bovendien is huisvesting van de migranten problematisch door de noodzaak om altijd anderhalve meter afstand te houden.

Oogst begint bijna

Toch hangen de bomen in de Betuwe vol fruit en staat de oogst van appels en peren op het punt van beginnen. De fruitsector en de gemeenten wijzen op de vele Nederlanders die de afgelopen tijd hun baan kwijtraakten in de nasleep van het coronavirus. Onder hen zijn veel jongeren en zzp'ers.

Zie ook: Fruit eerder rijp door mooi weer, maar hitte kan oogst verpesten

Gemeenten gaan bemiddelen

Er zijn dus minder arbeidsmigranten, maar meer werkzoekenden. In een opvallende oproep vragen de sector en de gemeenten die werkzoekenden zich te melden. De gemeente gaan bemiddelen tussen belangstellenden en de fruittelers.

Mensen die beschikbaar zijn voor werk in de fruitteelt kunnen een e-mail sturen naar werk@buren.nl.   

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren Buren Nieuws
Deel dit artikel: