Een appeltje om alle treinellende te vergeten

GELDERMALSEN - De NS houdt donderdag een publieksactie ter ere van de nieuwe dienstregeling op het traject tussen Tiel en Utrecht die deze week is ingegaan. Dit heeft tot gevolg dat de overstaptijd van de Qbuzz-trein uit de Betuwe op de NS-trein in Tiel aanzienlijk verkort is.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Na een wijziging van de dienstregeling eind 2017 werd de overstaptijd in Tiel 24 minuten. Volgens de nieuwe planning gaat die tijd nu terug naar 10 minuten. In 2017 werd het hoogfrequent spoor in gebruik genomen tussen Utrecht en Eindhoven. Daar reden elke 10 minuten intercity's.

Daar werden de verbindingen in het Rivierengebied de dupe van. Door aanpassingen aan het station en het spoor in Geldermalsen zijn er nu extra mogelijkheden om de dienstregeling in Rivierenland te verbeteren.

'Nog een appeltje te schillen'

Om het één en ander te vieren hield de NS op het station Geldermalsen donderdagochtend een publieksactie. Onder het mom van 'We hadden nog een appeltje te schillen, dat is gelukt. Bedankt voor je geduld!' wordt aan reizigers op station Geldermalsen een appel uitgedeeld. Dat gebeurde onder meer door de vervoers-wethouders van Tiel en West Betuwe en de regiodirecteur van de NS.