De Graafschap trekt Opoku van VVV aan

DOETINCHEM - De Graafschap heeft Johnatan Opoku van VVV-Venlo transfervrij aangetrokken. De creatieve middenvelder tekent voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

De 30-jarige Zutphenaar speelde de afgelopen vijf seizoenen voor de Limburgse eredivisionist. Daarvoor speelde hij bij FC Oss en SC Veendam. In totaal kwam hij tot nu tot 257 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 70 keer scoorde.

Opoku kan niet alleen als aanvallende middenvelder speler, maar ook als schaduwspits.

De Graafschap trok eerder doelman Rody de Boer, Joey Konings, Elmo Lieftink, Julian Lelieveld en Danny Verbeek aan. Daartegenover stond onder meer het vertrek van spelmaker Branco van den Boomen naar Toulouse.

"Het was een uitdaging om een tweede Branco te vinden", stelt technisch manager Peter Hofstede. "Die vind je niet. Opoku is ook een heel ander type, meer aanvallend."

"Het is een kwaliteitsspeler. Hij stond op het lijstje, ook als we waren gepromoveerd. Hij heeft met Ralf Seuntjens gespeeld, dat is een voordeel. En hij komt uit Zutphen, dat is een mooie match", aldus Hofstede.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: