Code oranje in Gelderland: tot middernacht extreme hitte

NIJMEGEN - Woensdag wordt het voor de achtste dag op rij extreem warm in de provincie. Het KNMI waarschuwt al vroeg dat het voor Gelderland, maar ook voor Limburg, Brabant en Zeeland code oranje afgeeft. De temperatuur loopt op tot 35 graden, en op sommige plaatsen zelfs net iets daarboven.

Code oranje was al om 05.00 uur van kracht en duurt tot middernacht. Donderdag schaalt het KNMI, zoals het er nu naar uitziet, weer af tot code geel. Vrijdag is zelfs daar geen sprake meer van en wordt code groen actief.

Het KNMI geeft de inmiddels bekende adviezen mee, zoals die ook vermeld worden in het Nationaal Hitteplan: drink voldoende, beperk lichamelijke inspanning, let op anderen en neem water mee op reis.

Noodweer

Evenals dinsdagavond kunnen er woensdag flinke buien gaan ontstaan. Volgens weerman Leon Saris van Weerplaza komen ze wel wat vroeger dan dinsdag: "In de loop van de middag kan de eerste ontstaan. Dat kan echt al om een uur of drie zijn en daarna langzaam uitbreidend."

Luister hier naar weerman Leon Saris:

Zie ook: LIVEBLOG | Opnieuw extreme hitte op komst

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: