Gebouwen kleuren rood, het is vijf voor twaalf voor evenementenbranche

LICHTENVOORDE - In Gelderland kleuren dinsdagavond meerdere gebouwen rood om aandacht te vragen voor de noodlijdende evenementenbranche. Het coronavirus raakt de sector hard. Die komt daarom met de wereldwijde actie 'red alert'.

In Lichtenvoorde kleurt het gemeentehuis rood. Daar is het bedrijf Frontline Audio & Vision verantwoordelijk voor de rode belichting. Medewerker Daan Reukers wijst erop dat het water de evenementensector aan de lippen staat.

Het bedrijf waar Reukers werkt, is hard geraakt. "Van maart tot en met mei was onze agenda helemaal leeg. Nul inkomsten. Nu zijn er wat kleinere evenementen, kleine theaterdingen voor maximaal 100 man. Maar daarmee zitten we nog steeds op nog geen 20 procent van de omzet."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Vijf voor twaalf

In Arnhem stond de John Frostbrug in de rode schijnwerpers, in Apeldoorn het stadhuis. Ook in Tiel en Westervoort waren de rode lichten te zien. De Red Alert is overal om 23.55 uur weer voorbij. Want het is vijf voor twaalf voor de evenementenbranche, stellen de initiatiefnemers.

De Plantage in Tiel, waar VermeSound het rode licht verzorgde. Foto: Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: