Noodweer trekt over Gelderland, camping en straten staan blank

LUNTEREN - Een enorme stortbui met hagel en harde windstoten heeft dinsdag aan het begin van de avond flink huisgehouden in de omgeving van Lunteren en Barneveld. Op beelden zijn veel ondergelopen straten te zien. In Lunteren kreeg camping Beukhof de volle laag.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"Het ging even flink tekeer", zegt Henny Beukhof van de gelijknamige camping. Beelden op social media laten de camping zien terwijl de stortbui overtrekt. De regen en forse hagelstenen komen horizontaal voorbij en rukwinden trekken aan de caravans en tenten. Volgens Beukhof was er vooralsnog geen paniek onder de ongeveer 75 gasten.

Beelden van het noodweer in Lunteren. De tekst gaat daaronder verder.

Een goed half uur na de stortbui regent het nog steeds boven Lunteren. De campingeigenaren vrezen dat een sloot achter de camping volloopt, waardoor de camping echt helemaal blank komt te staan. "Want ook al het regenwater uit Lunteren stroomt deze kant op", zegt Henny.

Geen treinen door bliksem

In Barneveld stonden de straten blank. Onder meer parkeerplaats van een lokale Jumbo supermarkt liep volledig onder. Op meerdere plekken waaiden bomen om of braken takken af. Het treinverkeer op de Valleilijn ligt stil door blikseminslag.

Er valt ook wat regen in het Rivierengebied. In de Achterhoek is het vooralsnog droog.

Ook in Barneveld ging het er even stevig op

En in Nijkerk kreeg dit zwembad er nog wat water bij

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Lunteren Nieuws
Deel dit artikel: