Joop Sarsplein in Doetinchem in race voor Gelderse prijs

DOETINCHEM - Het Joop Sarsplein in Doetinchem is genomineerd voor de Gelderse prijs voor Ruimtelijke kwaliteit. Met deze prijs worden aansprekende landschappen door de provincie Gelderland in het zonnetje gezet.

Het Joop Sarsplein ligt tussen de Grutstraat en het Catharinaplein in het centrum van de stad en is vernoemd naar Joop Sars, een Doetinchemmer die veel voor het culturele leven in de binnenstad betekend heeft. Tijdens de achtste editie van de prijs staat het thema ‘Brede blik op de ruimte’ centraal.

Sfeervol horecaplein 

Volgens de provincie past het Joop Sarsplein binnen het thema, omdat er meervoudig gebruik is gemaakt van de ruimte. Door de sloop van het voormalige pand van De Gelderlander is ruimte gemaakt voor een sfeervol en flexibel horecaplein. Een stalen pergola met glas-in-lood refereert nog aan het gesloopte pand. 

Winnaar in december bekend

Het plein, waarop kleinschalige optredens en evenementen georganiseerd kunnen worden, is volgens de provincie van toegevoegde waarde voor de binnenstad. Daarnaast ziet Gelderland een prettige, herkenbare en sociaal veilige route ontstaan, die het makkelijker maakt om verschillende rondjes door de binnenstad te lopen. Vanaf september kan er digitaal gestemd worden op alle genomineerden. De winnaar wordt in december bekendgemaakt.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: