Nieuws

Wat vind jij: moeten werknemers weer op kantoor kunnen werken als het thuis te heet is?

© Omroep Gelderland
Nu de hitte nog een paar dagen aanhoudt, gaan sommige thuiswerkers terug naar kantoor omdat het daar koeler is. Wat vind jij? Moet dat, ondanks de coronamaatregelen, kunnen?
Waar de werkgever op de werkvloer wel verantwoordelijk is voor een koele werkplek, geldt dat niet voor thuis blijkt uit navraag bij werkgeversvereniging AWVN en vakbond FNV door NU.nl.
"De werkgever is niet verplicht om voor een koele werkplek thuis te zorgen", zegt een woordvoerder van werkgeversvereniging AWVN. "En hoeft ook de kosten van bijvoorbeeld een ventilator of airco niet te vergoeden." Vakbond FNV bevestigt dat. "Niet alle regels die van toepassing zijn op kantoor, gelden voor thuiswerken."

Neem vaker pauze en ga douchen!

Maar nu door het advies van de overheid in verband met de coronamaatregelen mensen massaal thuiswerken, geven zowel de werkgeversvereniging als de vakbond wel handvatten om het verhitte thuiswerkleed te verzachten. "Bijvoorbeeld werken aan de randen van de dag als het koeler is in je werkruimte", licht een woordvoerder van FNV toe. Ook adviseren zowel de werkgevers als de vakbond dat werknemers vaker pauze zouden moeten nemen, in een koele ruimte. "En vaker douchen."
"Een te warme thuiswerkplek zorgt wel voor een lagere productiviteit én een rotgevoel", zegt de FNV. Op sommige kantoren kunnen werknemers weer mondjesmaat terecht. "Als het echt niet te doen is thuis, kun je misschien afspraken maken om toch op kantoor te werken."
UPDATE: Je kunt niet meer stemmen op deze stelling, deze is gesloten.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!