Ook Radboudumc weigert bezoekers uit risicogebieden

NIJMEGEN - Het Nijmeegse Radboudumc laat geen bezoekers meer toe die in de afgelopen twee weken in een land waren waarvoor het reisadvies oranje of rood is wegens het coronavirus. Patiënten die in deze risicogebieden zijn geweest worden wel opgenomen, maar in isolatie.

Bezoekers krijgen bij binnenkomst de vraag waar ze de afgelopen twee weken zijn geweest. Als ze uit een risicogebied komen, gaat het meteen weer richting uitgang. "Om ook na de vakantieperiode de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te waarborgen, voert het Radboudumc vanaf maandag 10 augustus een aantal aangescherpte maatregelen door voor medewerkers, patiënten en bezoekers", aldus het ziekenhuis.

Maatregelen in andere ziekenhuizen

De Nijmeegse universitaire instelling volgt daarmee het voorbeeld van ziekenhuizen in de regio. Een rondgang van Omroep Gelderland wees vorige week uit dat andere ziekenhuizen al eerder maatregelen namen. Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede weigert patiënten voor bloedprikken en bij de afdeling radiologie na terugkeer uit gebieden waarvoor code oranje of rood geldt. Pas na veertien dagen quarantaine zijn deze patiënten welkom.

Het CWZ in Nijmegen houdt ook patiënten tegen. Als een check vooraf uitwijst dat zij in risicolanden zijn geweest, mogen patiënten niet naar het ziekenhuis komen. In Winterswijk en Doetinchem worden patiënten uit oranje of rood gebied als ‘corona-verdacht’ aangemerkt. Zij zijn pas na een quarantaineperiode van veertien dagen weer welkom.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: