Man (18) slaat agent na onrust bij zwembad

ALMEN - De politie heeft zondag twee jongeren aangehouden na onrust bij een zwembad in Almen. Een van de jongeren (18, uit Eefde) sloeg een agent tegen het hoofd. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Volgens de politie veroorzaakte een groep van twintig jongeren overlast bij het buitenzwembad in Almen. Het zwembadpersoneel voelde zich genoodzaakt de politie in te schakelen.

'Recalcitrante groep'

Een 19-jarige Zutphenaar weigerde te zeggen wie hij was en kon zich niet identificeren. Bij zijn aanhouding stribbelde hij tegen. De 18-jarige Eefdenaar werd in eerste instantie aangehouden voor belediging, volgens de politie verzette hij zich bij zijn aanhouding en sloeg daarbij een agent tegen het hoofd.

Aan het begin van de avond kwam een groep verhaal halen bij het politiebureau in Zutphen, daar werd de toegangspoort enige tijd geblokkeerd. De politie omschrijft de groep als recalcitrant. "Om de groep te verwijderen moesten agenten gebruik maken van pepperspray en de wapenstok. Meerdere agenten waren nodig om de groep uiteindelijk te laten vertrekken."

Bij de groep waren ook ouders van sommige jongeren aanwezig. Een van de ouders is aangehouden omdat ze de aanhouding van haar zoon belemmerde. Op sociale media wordt een bericht van familie van een van de jongeren volop gedeeld. Zij spreken van zware mishandeling door de politie. Ook is op beelden te zien hoe een van de jongeren een agent een klap probeert te geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: