Wat vind jij: ik ga zuiniger om met drinkwater tijdens deze hittegolf

Waterbedrijf Vitens waarschuwt dat de waterdruk zou kunnen verminderen of zal wegvallen als we teveel water gebruiken. Het verbruik loopt namelijk de spuigaten uit. Geef jij gehoor aan deze oproep, of sproei je bijvoorbeeld nog gewoon de tuin?

Vitens wil dat de klanten stoppen met tuinen sproeien, zwembadjes vullen en auto's wassen. Daarnaast moet iedereen kort douchen en alleen 's nachts de wasmachine inschakelen.

Het bedrijf voorziet 5,8 miljoen huishoudens in vijf provincies van drinkwater. Sinds donderdag, de eerste warme dag, wordt er 30 tot 50 procent meer drinkwater verbruikt, aldus het bedrijf. Gewoonlijk is 1 miljard liter water per dag voldoende om iedereen van drinkwater te voorzien, maar zaterdag was al 1,3 tot 1,5 miljard liter nodig.

Zie ook: Waterverbruik loopt spuigaten uit, Vitens waarschuwt voor lage druk

"Onze waterreservoirs raken daardoor te snel leeg. Dan zit er niets anders op dan de druk in de leidingen verlagen. Op sommige plekken kan het gevolg daarvan zijn dat er geen water meer uit de kraan komt", meldt het bedrijf. De dringende oproep van Vitens geldt vooral voor de provincies Gelderland en Overijssel.

Beïnvloedt de oproep van Vitens jouw gedrag?

UPDATE: Je kunt niet meer stemmen op deze stelling, deze is gesloten.

Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel: