Zwemplas 't Hilgelo alsnog overspoeld met mensen na sluiting

WINTERSWIJK MEDDO - Recreatieplas 't Hilgelo gaat zondag eerder dicht als blijkt dat het te druk is. Zaterdag sloten de poorten om 14.00 uur, maar daarna werd de zwemplas alsnog overspoeld met mensen. Dat meldt de gemeente Winterswijk.

De anderhalvemeterregel was zaterdag nog moeilijk na te leven, meldt de gemeente. Er zou na de sluiting onder meer vanaf omliggende campings een enorme toestroom zijn geweest. Ook uit de verdere directe omgeving kwamen alsnog mensen naar de plas, ook al werd omgeroepen om dat niet meer te doen.

'Gebruik je gezonde verstand'

Beheerder Leisurelands vraagt 'iedere bezoeker zijn gezonde verstand te gebruiken' als gecommuniceerd is dat het maximumaantal bezoekers is bereikt. 'Alleen dan zorgen we ervoor dat Hilgelo open kan blijven', klinkt het.

De waarschuwing is ook in het Duits gecommuniceerd.

't Hilgelo was niet de enige zwemplas die zaterdag al vroeg dicht ging. De Zandenplas bij Nunspeet, Strand Nulde-Zuid en recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen bereikten rond het middaguur al het maximumaantal bezoekers. Ook Klarenbeek in Arnhem liet geen nieuwe bezoekers meer toe.

Zie ook: Recreatieplassen al vroeg op slot door drukte

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: