Betogers tegen 'viruswaanzin' wandelen door Wageningen

WAGENINGEN - Enkele tientallen betogers wandelden zaterdag van Wageningen naar Rhenen uit protest tegen wat zij de 'viruswaanzin' in Nederland noemen. Zij kozen Wageningen omdat de stad te boek staat als de stad van de vrijheid.

'Wees de Weerstand' is de naam waaronder de betogers van Wageningen naar het militaire ereveld op de Grebbeberg bij Rhenen wandelden. De deelnemers droegen protestborden en shirts met opdrukken als  'stop de lockdown' en 'media=fake, stop de coronaleugen'.

"Er is een virus, dat zal ik niet ontkennen", zegt organisator Steffen Elgersma. "Maar ik heb het idee dat de maatregelen niet in verhouding zijn als je ziet hoe die de economie kapot maken."

Luister en kijk naar de betogers. De tekst gaat eronder verder

'Virus hoort bij het leven'

Een virus als het coronavirus hoort volgens de actievoerders bij het leven. "De dood hoort ook bij het leven. Ik kies er liever voor om het risico te nemen om besmet te raken", aldus Elgersma, die naar eigen zeggen 'liever niet in gevangenschap leeft'.

Ook vreest de actievoerder dat de overheid zijn dna afneemt als hij een coronatest krijgt. "Ik hoef aan de overheid mijn dna niet af te staan als ik geen crimineel ben."

De protestmars verliep zonder problemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: