Blamage NEC tegen eigen amateurs in brandende zon

NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagochtend de traditionele oefenwedstrijd tegen de amateurs van de vereniging niet weten te winnen. In de brandende zon, de wedstrijd was vervroegd en iets ingekort, werd het 2-2.

Edgar Barreto zou eigenlijk zijn eerste speelminuten maken namens NEC, maar hij raakte vrijdag op de training geblesseerd. Wel van de partij was Etien Velikonja, die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. De spits schoot een vrije trap, die hij zelf versierde, op de lat.

Na de eerste drinkpauze voerde NEC de druk op. Na pogingen van achtereenvolgens Syb van Ottele, Velikonja en El Karouani, brak Van Ottele de ban. De Nijmegenaren speelden een vrije trap slim uit: een pass van Okita bereikte Fase, die de bal panklaar legde voor de 18-jarige middenvelder.

Fraaie goal Romeny

Het lukte NEC daarna niet om door te drukken. Integendeel: vlak voor rust ontstond er een kans voor sc NEC, maar die was niet aan de amateurs besteed. Meteen na rust was het wel raak, dankzij een intikker in de rebound: 1-1.

Bij de profs stonden toen al vijf nieuwe gezichten op het veld, waaronder Ole Romeny. De aanvaller zorgde bijna direct voor een nieuwe voorsprong, maar zijn kopbal raakte de lat en de paal. Na een klein uur spelen was het wel raak: Romeny nam de bal mee uit de draai en omspeelde de doelman fraai.

Kolderieke gelijkmaker

Vlak voor de nieuwe drinkpauze was het alweer gelijk. Met het nodige geluk verdween de bal na een sliding op zo'n dertig meter van het doel achter keeper Schuurman. Het lukte de profs daarna niet meer om de winnende te maken. Een penalty van Romeny werd vlak voor tijd gekeerd.

Het is niet voor het eerst dat NEC zich blameert tegen de amateurs, die uitkomen in de eerste klasse. In 2017 gingen de profs zelfs met 1-0 onderuit.

Opstelling NEC: Schuurman, Lartey Sanniez, Van Eijden (Sturing), Rebergen, El Karouani (Odenthal), Van Ottele (Van der Sluijs), Proper, Beekman, Fase (Tavsan), Velikonja (Romeny), Okita (Sellouf).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: