Nieuws

Productief avondje voor politie: drie bestuurders met drugs aangehouden

© Pexels
NIJMEGEN - De politie heeft donderdagavond een productieve avond gehad. Zowel in Duiven, Harderwijk als in Nijmegen werden bestuurders aangehouden waarbij drugs in het spel was.
De eerste bestuurder werd rond 18.30 uur op de Achterste Wei in Harderwijk gestopt nadat hij eerder bij een controlepoging was gevlucht. Toen de agenten hem nu wel konden controleren, roken ze een henneplucht.
Toen de bestuurder zijn zakken leeg moest halen kwamen er vervolgens zeventien wikkels uit. De 23-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats werd daarop aangehouden. De man zit nog altijd vast voor nader onderzoek.

Pool weet niet welke naam op rijbewijs staat

De tweede bestuurder werd in Nijmegen aangehouden ter hoogte van de Burghardt van den Berghstraat. Deze bestuurder gaf zijn rijbewijs af, maar kon geen geldig kentekenbewijs laten zien. Daarop werd hij naar het politiebureau gebracht.
Eenmaal op het bureau bleek dat de persoon op het rijbewijs niet de man was achter het stuur. Ook wist de bestuurder, een 36-jarige Pool, niet te vertellen welke naam op het rijbewijs stond. Agenten besloten een speekseltest af te nemen bij de Pool. Daaruit bleek dat de man harddrugs had genomen.

Revolver gevonden

En of het nog niet genoeg was, werd rond 23.30 uur op de A12 bij Duiven nog een auto staande gehouden. Toen de auto aan de kant werd gezet zagen de agenten een basepijpje (drugspijpje) liggen. Daarop vroegen de agenten om alle drugs in te leveren. Ze kregen alleen een wikkel met mogelijk harddrugs.
De agenten zochten vervolgens verder in de auto en vonden nog een revolver. Die is in beslag genomen. De twee inzittenden van de auto, een 63-jarige man uit Twello en een 50-jarige man uit Apeldoorn, zitten vast op het politiebureau in Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!