Nieuws

Branco van den Boomen definitief voor drie jaar naar Toulouse FC

Van den Boomen is definitief weg bij De Graafschap.
Van den Boomen is definitief weg bij De Graafschap. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De deal is definitief. Branco van den Boomen vertrekt bij De Graafschap en tekent voor drie jaar bij Toulouse FC. 'Het wordt een hele uitdaging een vervanger te zoeken."
De 25-jarige Brabander tekent in de Zuid-Franse stad voor drie jaar. De transfer werd gisteravond al definitief afgerond. De verwachting is dat Van den Boomen vandaag bij de gedegradeerde club wordt gepresenteerd. 
De Graafschap raakt met het vertrek van Van den Boomen in de ogen van technisch manager Peter Hofstede een 'bepalende speler' kwijt. De club uit Doetinchem is al druk bezig met het aantrekken van een opvolger. "Dat zal niet meevallen en wordt een hele uitdaging. Het is inderdaad een beetje het lot van De Graafschap. Ik loop al zo lang in het voetbal rond, je weet dat dit kan gebeuren met dit soort spelers. We zullen verder moeten kijken en dit moeten accepteren."
In het contract met de middenvelder zat een clausule. Van den Boomen kon voor een gelimiteerde transfersom vertrekken als De Graafschap niet zou promoveren. Dat gebeurde niet door de uitbraak van het corona virus. "We worden opnieuw benadeeld", reageerde trainer Snoei deze week al.
Van den Boomen levert De Graafschap wel een transfersom op. Naar verluidt gaat het om enkele tonnen. De middenvelder werd gekocht voor iets meer dan drie ton van FC Eindhoven. Hij speelde slechts zeven maanden voor de Achterhoekse club.