Studenten balen: 1000 liter aan bier voor niks besteld

NIJMEGEN - De introductieweken mogen dan wel doorgaan van het kabinet, maar wel met flinke beperkingen. En daar balen ze bij de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus flink van. En de 1000 liter aan bier die ze hadden besteld moet worden teruggestuurd.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De introductieweken mogen dus doorgaan, maar wel in kleine groepjes, tot 22.00 uur, en zonder alcohol. "Het is niet het jaar waar je op hoopt", vertelt vice-praeses van Carolus Magnus, Idse ten Brinke.

"Zonder alcohol, maar daar gaan we een oplossing op vinden. We gaan nu zoveel mogelijk de introductieweek online doen en dan gaan we een passende manier vinden om studenten bij onze vereniging te krijgen."

Zie ook: Gelderse horeca snapt maatregelen, maar gaat niet om paspoort vragen

1000 liter bier voor niks besteld

"We hadden een terras gepland waar de anderhalvemetermaatregel kon gelden uiteraard", zegt bestuurslid Jens Londonck Sluyk. "Binnen hadden we rondleidingen bedacht. Dat gaat nu allemaal niet door. Het is onwijs jammer, maar iedereen wil van dat corona af. Wij zijn het ook zat. Dus het is gewoon goed dat het allemaal aangescherpt wordt."

Er was door de studentenvereniging al een tank met 1000 liter bier besteld. "Die gaat niet op helaas. Die wordt waarschijnlijk teruggestuurd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Nijmegen Nijmegen Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: