Eerste fase bouw windmolenpark Hattemerbroek is klaar

HATTEM - De eerste fase van de bouw van het windmolenpark in Hattemerbroek is afgerond: de toegangsweg en vier kraanopstelplaatsen waardoor de ruim 160-meter hoge kranen straks hun werk doen. De windturbines zelf worden in maart/april 2021 geplaatst.

8-kilometer lange kabels
Als de windturbines vanaf volgens jaar meistroom produceren, moeten 6 kabels deze stroom naar een onderstation van Liander brengen. De week wordt begonnen met de speciale bekabeling. Hierna graaft, perst en boort de aannemer vanaf september de kabels naar het onderstation. Dit gebeurt over een afstand van meer dan 8 kilometer: van Hattemerbroek tot achter de oude papierfabriek in Wapenveld.
(tekst gaat verder na de video)

Tijdelijke afrit voor diepladers
De vier windmolens die langs de N50 verrijzen krijgen een tiphoogte van bijna 150 meter, een rotordiameter van ongeveer 120 meter en een ashoogte van 90 meter. Speciale diepladers vervoeren deze onderdelen vanaf volgend jaar maart over een tijdelijke afrit vanaf de A28. Na de aanvoer van de turbines wordt deze afrit weer verwijderd.

Illustratie: Milieu Effect Rapport windmolenpark Hattemerbroek
De 4 windmolens zijn gepland in de polder nabij het knooppunt Hattemerbroek en komen in een lijn evenwijdig aan de N50 te staan. Deze kaart geeft bij benadering de locatie weer.

Zie ook: Windmolens bij Hattemerbroek mogen er komen

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Hattem RTV Hattem Hattem Nieuws
Deel dit artikel: