Familie van wielrenner Fabio Jakobsen onderweg naar Polen

HEUKELUM - De familie van wielrenner Fabio Jakobsen vliegt vandaag naar Polen. Jakobsen onderging in de nacht van woensdag op donderdag een operatie van vijf uur. Volgens het ziekenhuis wordt vandaag geprobeerd Jakobsen (23) te laten ontwaken uit zijn kunstmatige coma.

Dylan Groenewegen en Jakobsen streden in volle vaart om de dagzege, maar dat resulteerde in een afschuwelijke afloop. Groenewegen gaf donderdag aan het begin van de middag voor het eerst een reactie op het gebeuren. 

"Ik vind het verschrikkelijk wat er gisteren gebeurd is. Ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe erg ik het vind voor Fabio en anderen die zijn gevallen of geraakt."

"Op dit moment is vooral de gezondheid van Fabio het allerbelangrijkste. Ik denk aan hem, constant."

Op die vlucht naar Polen zit ook mental coach Michael Verschaeve van de ploeg. "Het is wel van belang dat de jongens daar de nodige ondersteuning krijgen", aldus teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step. "Het is een enorme klap voor de ploeg, dat laat zijn sporen na en dat moet je professioneel aanpakken met mensen die daarvoor opgeleid zijn."

Zie ook: Situatie wielrenner Jakobsen ernstig, maar stabiel na zware valpartij

Hieronder de beelden van de crash.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Heukelum Nieuws
Deel dit artikel: