Fabio Jakobsen in ieder geval tot vrijdag in coma

BARNEVELD - De situatie van wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum is nog altijd niet veranderd. Hij blijft nog tot zeker vrijdag in coma, zo hebben artsen vandaag besloten. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis in het Poolse Katowice, volgens het Poolse persbureau PAP.

Jakobsen kwam woensdag zwaar ten val in de massasprint van de eerste etappe van de Ronde van Polen. Volgens de rondearts heeft Jakobsen bij zijn val onder meer zijn gehemelte en zijn luchtpijp verbrijzeld. Hij wordt in een kunstmatig coma gehouden. Eerder vandaag werd bericht dat Jakobsen donderdag mogelijk al uit zijn coma zou ontwaken, maar dat wordt nu dus vrijdag.

"We proberen stap voor stap de patiënt uit zijn kunstmatige coma te halen. Dat zal vermoedelijk vrijdagmorgen gebeuren. Dan is ook meer over zijn gezondheidstoestand te melden", aldus de woordvoerder.

Zie ook: Wielrenner Fabio Jakobsen in kunstmatige coma na gruwelcrash

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de 23-jarige Gelderlander een operatie van vijf uur ondergaan. Volgens de artsen is er geen sprake van hersenletsel. Ook zijn wervelkolom is niet aangetast. Ademen gaat wel moeilijk vanwege letsel aan zijn borst.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Heukelum Sport Nieuws
Deel dit artikel: