Woningen op molencomplex bij Breedenbroek

BREEDENBROEK - Oude IJsselstreek geeft groen licht voor de realisatie van twee bouwprojecten in de gemeente. Het voormalige maalderijcomplex bij Breedenbroek en een leegstaand pand in Varsseveld staan daarmee een verbouwing te wachten.

Het voormalig maalderijcomplex aan de Molenweg kan worden omgevormd tot vijf recreatiewoningen en vijf normale woningen. Het complex hoort bij de Kempermolen die dateert uit 1882. Volgens de gemeente snijdt het mes daarbij aan twee kanten. “Door deze herontwikkeling krijgen beide gemeentelijke monumenten een toekomstbestendige invulling en is het vanuit zorgvuldig ruimtegebruik wenselijk om bestaand vastgoed te transformeren naar een nieuwe bestemming”, aldus wethouder Ben Hiddinga. “Ook krijgen beide panden de uitstraling die past bij de status gemeentelijk monument.”

In Varsseveld steunt de gemeente het plan om aan de Wilhelminalaan acht levensloopbestendige woningen te realiseren in een appartementencomplex. Dit gebeurt in het pand dat momenteel wordt gehuurd en gebruikt door Vital Sportcentrum, de voormalige huishoudschool. Tot de afloop van het huurcontract kan Vital gebruik maken van de locatie. Mocht het sportcentrum een nieuwe plek wensen, er volgen nog gesprekken met de eigenaren, helpt de gemeente bij de zoektocht naar een nieuwe plek.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek REGIO8 Nieuws
Deel dit artikel: