Wielrenner Fabio Jakobsen in kunstmatige coma na gruwelcrash

KATOWICE - Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum ligt in een kunstmatige coma na zijn zeer zware val in de Ronde van Polen. Dat meldt de organisatie van de wielerkoers woensdagavond.

Zie ookHorrorcrash Fabio Jakobsen, wielrenner op topsnelheid de hekken in

De 23-jarige Jakobsen kwam in Katowice vlak voor de finish zeer hard ten val. Hij streed op dat moment met landgenoot Dylan Groenewegen om de winst. Groenewegen gaf Jakobsen geen ruimte, waardoor de wielrenner uit Heukelum op topsnelheid de hekken raakte en er overheen over de kop sloeg. De regerend Nederlands kampioen klapte bovendien tegen de finishboog en een fotograferende toeschouwer.

Een arts liet enkele uren na de crash al doorschemeren dat de verwondingen van Jakobsen ernstig waren. Volgens de rondearts heeft de wielrenner bij zijn val onder meer zijn gehemelte en zijn luchtpijp verbrijzeld. Artsen waren ter plekke lang met Jakobsen bezig voordat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Hieronder de beelden van de crash in Katowice

De crash gebeurde in de allerlaatste meters van een etappe over 195,9 kilometer tussen Chorzów en Katowice over 195,8 kilometer. Voor de start was er nog een herdenking van de Belgische renner Bjorg Lambrecht. Die overleed precies een jaar geleden na een valpartij in de Ronde van Polen.

De wedstrijd is de eerste WorldTour-etappekoers sinds half maart het peloton wegens de coronacrisis werd onderbroken. Begin juli liet Jakobsen bij Omroep Gelderland nog weten "dolblij" te dat hij weer kon koersen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: